Over het vaatcentrum

Het vaatcentrum in Antwerpen

Gelegen aan de Kaai 34 te Boom, bevindt zich het vaatcentrum. Bij het vaatcentrum komt u in een stijlvolle, toegankelijke en rustgevende omgeving terecht. Dokter Ben Rosseel is als vaatchirurg werkzaam in het vaatcentrum te Antwerpen evenals Mevrouw Karin De Clercq.

Dokter Ben Rosseel werkt in het AZ Heilige Familie te Reet en het vaatcentrum te Boom. Hij bouwde in de loop der jaren een performante dienst vaatheelkunde op, mede dankzij de uitstekende samenwerking met meerdere huisartsen binnen de regio. Hij is diensthoofd vaatheelkunde. Mw De Clercq Karin is sinds meer dan 20  jaar actief werkzaam samen met Dokter Ben Rosseel en heeft een grote deskundigheid opgebouwd als gegradueerd A1 verpleegkundige.

Er is een ruime ervaring op vaatheelkundig en endovasculair gebied. Zo passen wij, naast de klassieke ballondilataties en plaatsen van stents, sinds meer dan 12 jaar de nieuwste endovasculaire laserbehandeling voor spataderziekten toe.  De dienst vaatheelkunde in het Algemeen Ziekenhuis Heilige Familie te Reet is ook erkend voor nieuwe behandelingen van abdominale aorta aneurysmata vanuit het RIZIV zoals de EVAR (endoprothesen). Op jaarbasis gebeuren er meer dan 60 carotis ingrepen met een zeer laag risico. Deze ingrepen gebeuren onder plaatselijke verdoving wat de opname duur beperkt tot hooguit 2 dagen.

Activiteiten

De opzet is een voor iedereen toegankelijke raadpleging te organiseren binnen het domein der vaatziekten en spataderziekten. Indien nodig worden aanvullende onderzoeken verricht zoals duplex onderzoek, echografie en doppler onderzoek. Mogelijks wordt U doorverwezen naar onze dienst voor aanvullende ct scan angiografie of NMR onderzoek.  Er wordt steeds een verslag opgesteld.  Een voorstel tot behandeling wordt geformuleerd aan de hand van de bevindingen. Verslag en voorstel tot behandeling worden verduidelijkt aan de patient en overgemaakt aan de huisarts voor verdere bespreking.

Volgende behandelingen van spataderziekten  worden ter plaatse verricht:

Behandelingen zijn enkel op afspraak.